♥Followers♥

Wednesday, December 28, 2011

Monday, December 26, 2011

Derita :(*


Biarkan gelora melanda hati
Biarkan tangisan merintih
Begitulah pedihnya

Kiranya panas yang kuharapkan
Tetapi derita yang tiba
Begitulah suratan hidup

Dulu aku pernah menderita
Bila hatiku kau lukakan
Oh... oh... kini kau pula merasakan

Padaku cukuplah itu
Hatiku telah kau lukai
Cukuplah yang kurasa duka
Derita oh Derita

Sunday, December 25, 2011

Diari baru◄••

Assalamualaikum semua ^__^

Hai peeps..how are you?? sekarang ramai yang pergi holiday sana sini..saya duk rumah jer menghabiskan hari2 terakhir tahun 2011.,bagaimana tahun nie korang?manis ke ..masam ke ..pahit ke..ggrrr..!!da dapat ke apa yang di impikan? seriously saya tak dapat apa yang saya nak..sobsx3..saya nak tukar handphone baru..pless!! mum kasi saya beli yang baru ..tak dapat i phone 4 s pun  samsung galaxy ace pun jadilar..*bila nak beli my mum cakap pakai yang lama la ..tak rosak lagi kan tu ...bila mum cakap cam tu fikir banyak kali pulak sebab kuar duit sendiri..hehee..sayanggg grrr^__^ :p Wahai hati tunduklah pada ketentuan bukan segala impian kan menjadi kenyataan :-( *ayat nak sedapkan hati tak boleh handphone baru tahun nie..grrr..

"Be Strong" - A phrase that's easy to say but a hard thing to do when i'm a pain..yes !!tahun memang saya akui saya sangat tak kuat bila ujian melanda..selalu menangis..chill :D .. 2012,,saya tak boleh BERjanji untuk tidak menangis lagi tapi saya akan cuba untuk tidak mengalirkan air mata lagi..:p
Wake up everyday stronger than yesterday, face i'm fears and wipe tears.T_T

People make mistakes, I'm only human :D..sedangkan lidah lagi tergigit .Insya Allah kesilapan lalu tak akan berulang kembali  :(*


People say everything happens for a reason..but it would be nice to know some of reason why but only God knows .-.maybe kesakitan ,kesedihan yang saya lalui sepanjang tahun ni ada sebabnya  dan mengharapkan ada kebahagiaan di penghujungnya :)


buang dari lama..sila beli diari baru T_T

wishlist 2012:-)
••►Handphone baru T_T••►Be a gud chill for parents••►No more crying••►Positive thinking

Happy New Years guys:-)..wish uols always smile :-)

 that's all..kbaiii :p
peace =.=

Saturday, December 24, 2011

I wanna be a billionaire

Assalamualaikum semua ^__^

Bila malam menjelma kekadang aku sukar nak lelapkan mata ..banyak soalan yang bermain di kepala..macam2 aku fikir..S0 ,,bila da macam2 di fikirkan apalagi pukul 1..2 pagi dapat tido..pukul 11 da masuk bilik..aisshhh..teruk jugak cam gitu..bila nak bangun pagi mulalah kepala sakit lar..macam2...

Kekadang aku fikir masalah seharian ,,masa depan dan yang paling aku suka berangan..*angan2 mat jening :p..hahaaa..I wanna be a billionaire..ngeh..ngehhh...tu yang buat aku kekadang tak boleh tido..sengal tak bertempat..now aku suka tengok Where The Money Drop..fuhh!! tengok duit 1 juta ..buat aku termimpi-mimpi di depan aku..macam2 boleh beli kan...:p


Subhanallah..siapa yang tak nak pergi rumah Allah kan..
if aku ada duit nak bawak parents ke Mekah:-)
mudah-mudahan terlaksana..amin


nak sesangat pakai ifon 4 s..auwww....tak nak i pad ,,
samsung galaxy tab..nak ni jugak :pp


nak niee.plesss!!!kasi 1..
dah lama mengidam lappy nie..jeles sama sepupu aku dapat lappy nie free2 jew..
seriously nak..:-)

banyak lagi kot impian aku..hehee..nak pergi holiday jauh2...
ngee..ngeee*

opsss..dah2 mengarut tak tentu hala...kbaiii...



Wednesday, December 21, 2011

Saturday, December 17, 2011

Lindungi kami

Assalamualaikum semua.-.
dah beberapa hari tak buka belog apatah lagi nak menghupdate.
buzy..buzy..hehee..*kononnyalah :p
huh!!sejak my mum tak der kat umah letih kemain aku
basuh baju ,,lipat baju ..
dah lar tak berapa nak sihat tekak dah mula sakit,,perut lagi sakit..macam2..

"Ya Allah lindungi kami ,jauhi perkara2 yang tidak diingini berlaku kepada kami..
kepadaMu aku memohon .."

Wednesday, December 14, 2011

Friday, December 9, 2011

Kenapa aku !!


"Ya Allah kenapa hati aku terus di sakiti olehnya ,adakah dia sengaja menyakiti aku .??
Adakah dia tidak mengingati pengorbanan aku terhadapnya..
Hati aku terlalu rapuh untuk hadapi semua ni..
Hati aku banyak kali terluka dek kerana sikapnya..sampai bila aku harus bersabar ..
Engkau bukakanlah pintu hatinya ,lembutkah hatinya..
Kuatkanlah semangat aku ..
Ya Allah tunjukkanlah jalan yang terbaik untuknya "


Wednesday, December 7, 2011

Tuesday, December 6, 2011

Alhamdulillah :-)



Syukur yang teramat sangat.-.
Tak dapat di gambarkan dengan kata-kata..
Apa yang di tunggu selama 68 hari berakhir...
Berharap penantian selama 6 tahun akan berakhir jua satu hari nanti..
Insya Allah :-)



Terima Kasih Allah

Monday, December 5, 2011

Nervous+Excited

Assalamualaikum semua.-.

Yeahhh!!! esok hari yang di nanti telah tiba..
weee..esok ada date ngan para doctor T__T*gediks ko nie eyka
tapi sangat nervous LOL...
tido confim tak lena malam nie sambil air kesat air mata..
seriously aku takut..takut nak tahu resultnya.

Mudahan-mudahan ada perkabaran gembira besok hari..insya allah..:-)
berita yang di nanti setelah berbulan-bulan lamanya.-.
pray 4 me yer guys ..-..


hope i can smile again.-.(LOL ..selama ni tak senyum ker )
*propa jew lebih*

p/s:doctor jangan garang sangat ngan saya nanti saya nangis lagi..ngeee

Friday, December 2, 2011

Go Far Away


Aku hanya manusia biasa yang punya hati senipis kulit banyak dan punyai perasaan
bila2 masa hati ini akan terluka oleh sikap mereka di sekeliling aku.
Kekadang bila masalah menimpa aku menjadi lemah ,ingin menangis ,inginkan seorang teman yang memahami
Terasa hati ini di genggam kuat sehingga sesekali pernafasan terhenti.
Terasa tidak bermaya umpama tiada langsung harapan untuk hidup dan 
yang pasti ingin pergi sejauh mungkin agar bisa mengubati hati yang terluka



bersendirian itu lebih indah :)
Mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan terjadi lagi..Ya Allah kuatkan lah hati ini..