♥Followers♥

Monday, March 14, 2011

Sebenarnya Cinta

Cinta kepada ALLAH sangat berbeza segala-galanya..Saat cinta kepada manusia membawa kesedihan,hanya cinta kepada ALLAH membawa kedamaian.Saat cinta insan membawa kehancuran,hanya kepada ALLAH membawa kebahagiaan.Sebaliknya,cinta kepada ALLAH adalah sebenar-benar cinta hakiki yang pasti membawa bahagia tika di dunia dan akhirat kelak..


Kerana itulah, apabila kekuatan cinta kepada ALLAH melebihi segala-galanya,manusia tidak akan takut untuk berdepan dengan kegagalan cinta sesama insan.Dan kecintaan yang mendalam kepada ALLAH tidak akan membuatkan seseorang itu terburu-buru untuk melafazkan kata cintanya kepada orang yang tersayang..


Cinta kepada ALLAH adalah sebaik-baik cinta yang harus di miliki manusia.Namun kadang kala kesedaran ini sukar di terjemahkan dalam ayat biasa,lantas golongan remaja terutamanya,gagal untuk memahami pengertian cinta kepada ALLAH itu sebenarnya.Cinta kepada insan lebih kepada sesuatu yang melalaikan,sedangkan cinta kepada ALLAH bakal memberi ketenangan,kedamaian dan kebahagiaan.


Tetapi cinta yang idah itu kadang kala sangat menakutkan.Kerana kegagalan cinta menjadkan insan merana dan beasa hidup tidak bermakna lagi..Maka jadilah cinta itu sebagai kepahitan yang begitu mengecewakan dan menyakitkan perasaan...Tidak ada cinta yang lebih agung selain cinta kepada ALLAH dan RASUL-NYA.
p/s:suatu ketika dahulu aku terlalu menyayangi dirimu..sungguh !!melebihi segala-galanya..tapi kini kusedar cinta kepadamu hanya sementara saja..
Subhanallah aku mencintainya...Subhanallah aku mencintainya
Dari ufuk timur hingga ke barat.. Selalu dihatiku..Ya ALLAH aku rindu padamu.-.

3 comments:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

betul cinta pada Allah tu lebih besar

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan dari saya.. izinkan saya follow blog awak ek.. oleh itu, mai la singgah ke blog saya.. kalau suka follow ya.. thanks

sugar2 kapas strawberry said...

cintakan Allah takkn kecewa